Perseus Q&A by Vertigo

 Sziasztok!

Vertigo összeszedett pár kérdés-választ az RSI új, még koncepció fázisban lévő új hajójáról, a Perseusról.
Fogadjátok szeretettel!

1. Használnak-e a 7-es méretű ágyúk egyedi lőszereket, és mennyi lőszert tud hordozni a Perseus? A brosúra képe a torony alatt dedikált „ballisztikus” töltényeket látni: Cserélhetők lesznek-e a lőszerek a 7-es méretű fegyverekben,úgy mint robbanó vagy páncéltörő lövedék ,mint azt az IRL harckocsik csata közben választhatnak, vagy zárva vannak, mint az Ares-en?

A Perseus fő toronyfegyvereit a jelenlegi tervek szerint egyedi S7 ballisztikával kell ellátni, testre szabható (cserélhető) lőszertípusokkal a rugalmasság érdekében.

Megjegyzés:A lőszerek nem kis méretűek és határt szabnak a hajó stabilitásában és harcra foghatóságában,fontos stratégiát tölthet be a pontos célzás és a megfelelő lőszer választása a célpontok ellen!

2. Hogy áll most ez a hajó? Mi a jelenlegi szakasza a fejlesztésben?

A Perseus koncepció szakaszában van, és jelenleg nincs gyártás alatt a fejlesztésben.

3. Mennyire páncélozott?

A méretéhez képest erősen páncélozott, és úgy tervezték, hogy más hajók támadását állja, de nem olyan erős, mint egy Capital hajó.

4. Mire szolgálnak azok a „pilonok” a hajó mindkét oldalán (közvetlenül a dokkoló csatlakozó mellett)?

Jelenleg csak dekoráció.A Hajó agresszív hangulatához passzolnak ,később megvizsgáljuk a szerepüket és lehet hogy dokkolást segítő rendszer vagy egy speciális szenzor technológiát tölthetnek be.-(ütközés gátló rendszer).

5. Mi a legnagyobb hajó, amely ellen a 7-es méretű ágyúk hatékonyak lesznek? Például mennyire lesznek hatékonyak nagyobb hajókkal szemben, mint például egy Polaris, 890, Idris vagy egy Javelin, ha eltalálják?

Várhatóan hatékonyak lesznek minden nagy méretű hajóval szemben. Ha a kritikus területeket célozzák meg a Capital hajókon, akkor hasonlóan hatékonyak lesznek, mint a Crusader Ares 7-es méretű fegyverei.

6. Van-e fegyverraktára vagy fegyverállványa, orvosi létesítménye vagy a csapatok szállítására alkalmas létesítménye? Egyébként mi értelme van annak, ha egy járőrhajó szállíthat egy rovert?

Tájékoztatásképpen a hajót nem úgy tervezték, hogy rovert szállítson, ez inkább egy különös egybeesés, hogy láthatóan és jól reprezentálja az általános raktér nagyságát. Nincs fegyver- vagy csapatszállító képessége, mivel nem ez a szerepe. Tipikus szerepe a flotta védelme, ezért orvosi szükségleteiben a flotta többi hajójára támaszkodik.

Megjegyzés:Mint minden nagyobb hajónak kell a támogatás (support), magányos nagy hajó jóval sebezhetőbb,hiába van tűz ereje ha azt nem tudja használni kisebb ,gyors,hajók ellen.A flotta support része ,az orvosi kíséret vagy orvosi hajó,esetleg roncs gyűjtő hajó,felderítő hajó,vadász kíséret,így külön jóval hatékonyabb egy flotta ha specifikus hajókkal van felszerelve!

7. A teherlift az egyetlen ki és bejárat a leszállt Perseusba, vagy van egy külön bejárat a személyzet számára?

Van egy külön személyzeti bejárat a hajó alján, hátul a teherlift mögött.

8. Miért tűnik úgy ,mintha két külső ajtó lenne, miközben csak egy légzsilip van? A Hajó csak egy légzsilippel rendelkezik (és vagy csak szimmetriára készült), vagy ennek a másik oldalnak van  valamilyen funkciója?

Nincs funkciója a másik oldalnak mert kizárólag szimmetriára készült.

9. Egy 100 méteres hajónak mért 92 m/s az SCM sebessége.

Az SCM sebessége nagyjából összhangban van más ilyen méretű, osztályú és tömegű hajókkal, különös tekintettel az erősen páncélozott jellegére. Bár mint mindig, a sebességet felülvizsgálják, amikor a hajó halad a fejlesztésben.

Megjegyzés:A Perseus a kategóriája egyik legkisebb hajója,ám de jóval páncélozottabb nagyobb méretű társainál,ez által a tömege kihat a mozgékonyságára és a sebességére is!

10. Lesznek-e pilóta által irányított fegyverek? Vajon mindkét nagy tornyot képesek leszünk-e összekapcsolni a pilótával számítógépes vezérlésen keresztül, ha a személyzet megbetegszik?

A pilóta hozzáférhet a torpedókhoz, és a többi hídállomás is képes lesz irányítani a fegyvereket. Mint más hajókon, amelyeken ember vezérelt tornyok vannak ,úgy tervezték, hogy ember által működtethetőek legyenek. Tartalékként azonban képesek leszünk NPC-legénységgel ellátni vagy számítógépes vezérlést felszerelni a tornyokba.

11. Az emberek azt feltételezik, hogy ez a hajó képes lesz (rammolni) ütközni az ellenséges hajókkal, amint az a koncepció egyik képén látható. Ez a terv? Az elülső része nagy teherbírású páncélokat tartalmaz?

A koncepciós kép azt ábrázolja, hogy a Perseus egy Hammerhead roncsán halad át, miután elpusztította, és nem ütközte le (rammolta). Mint más hajók, ez is képes rá, de nem ajánlott és nincs tervbe se ,hogy ilyen legyen.

12. A Perseus IAE oldala szerint: „A történelmi katonai eredetivel közel azonos, ismerje meg az új Perseust.” Mi különbözteti meg ezt a Perseust a katonai eredetitől, és a jövőben a játékosok megszerezhetik-e a játékban a katonai eredetit?

A brosúrában / ismertetőben ismertetett „katonai eredetivel” kapcsolatban soha nem látnánk az eredetiket, mivel NAGYON régiek, megelőzve a tevarini háborúkat és a Xi’an hidegháborút. A lore utal egy modern katonai változatra, amelyen a játékon belüli modellen alapszik, de ez nagyjából megegyezik a Hornettel, az Idrissel vagy bármely más hajóval, amelyet az UEE katonái is használnak. Ennek az a következménye, hogy a játékosok rendelkezésére álló polgári modell az elméleti katonai megfelelőjének kissé nerfelt változata („okozat, tudod, szabályok”).

13. Melyek a Perseus várható gyengeségei egy olyan hajóval szemben, mint a Hammerhead? Pontosabban, a vakfoltok, a sebesség, a páncél stb. És képesek-e az emberekkel ellátott tornyok elég gyorsan fordulni ahhoz, hogy könnyen kövessék a gyors célpontokat, például Könnyű vadászokat, közepes vadászokat stb., vagy lassan fordulnak?

A hajó nagy gyengesége a vadászok raja, tehát pontosan az amire a Hammerhead hivatott a harcban. Lehet, hogy két 7-es méretű tornya van, de ezek nem elegendőek egy meghatározott csoport elleni védekezéshez, mivel nem forognak olyan gyorsan, hogy a nagyobb célpontokon kívül mást is eltaláljanak.

14. A brosúrában az áll, hogy „az iker ballisztikus gatling fegyverek teljesen automatizálhatók vagy távolról vezérelhetők, hogy a becsapódó lövedékeket távol tartsák.” Szüksége lesz-e mesterséges intelligenciára (AI-ra) ezek automatizálásához, vagy az automatizálás része a hajó tervezésének, ahogy a szövegben erre utaltak?

Ezek a tornyok vezérléssel lesznek ellátva, így alapértelmezés szerint automatizálhatóak. Ezenkívül távolról is irányíthatók lesznek a hídról, ha egy játékos manuálisan szeretné irányítani őket.

by Vertigo

Vélemény, hozzászólás?